Методът на Билингс е естествена техника за контрацепция. Използва се, както

...
Методът на Билингс е естествена техника за контрацепция. Използва се, както
Коментари Харесай

Методът на Билингс – все по-популярен начин за контрацепция

Методът на Билингс е естествена техника за контрацепция. Използва се, както всеки различен способ на контрацепция, за управление на раждаемостта. 

Разликата е, че в този случай в матката не се употребяват никакви хормони или устройства.

Този метод се основава на наблюдаване и интерпретация на характерностите на цервикалната слуз. 

В взаимозависимост от тях дамата може да дефинира по кое време е във фертилен интервал и по кое време не. Методът на Билингс се смята за релативно ефикасен.

Изчислено е, че когато методът се ползва съвършено, той доближава успеваемост от 97%. 

Тъй като е изцяло натурален, той заобикаля вероятните странични резултати, които понякога предизвикват други способи за контрацепция.

Методът на Билингс е процедура, която ви разрешава да контролирате зачеването.

Базира се на в детайли наблюдаване на моделите на цервикалната слуз през целия менструален цикъл.

Цервикалната слуз трансформира цвета, текстурата и количеството по време на менструалния цикъл. Тази смяна е по-забележима в дните, когато настава овулация. Това е по този начин, тъй като тялото би трябвало да сътвори вярната среда, с цел да улесни бременността.

Ключът към метода на Билингс е да се научите да идентифицирате тези промени в цервикалната слуз. 

Тя напуща шийката на матката през влагалището под формата на секрет. Чрез различаване на плодородните дни е допустимо да се планува по кое време бременността е най-вероятна и по кое време не.

Препоръчително е във фертилните дни да прибягвате до различен контрацептивен способ, като да вземем за пример презерватив. 

За да се приложи методът на Билингс, цервикалната слуз или вагиналното течение трябва да се проверяват всеки ден и по-късно да се записват измененията в таблица. Препоръчително е да започнете на идващия ден след края на менструацията.

Необходимо е да не се извършва полов акт или да се употребява презерватив по време на първия менструален цикъл на наблюдаване. Това е по този начин, защото сексът може да аргументи промени в цервикалната слуз и да докара до комплициране.

По време на менструалния цикъл настъпват разнообразни промени в цервикалната слуз и е доста значимо да ги познавате, с цел да приложите вярно метода на Билингс. 

Трите наблюдаеми променливи са: цвят, текстура и количество.

Както казахме първоначално, методът на Билингс е безвреден единствено в случай че се ползва вярно. Истината е, че често е належащо съществено образование, с цел да се реализира това. Освен това би трябвало да сте доста виновни, защото е належащо да проверявате цервикалната слуз всеки ден, без изключение.

Някои оценки демонстрират, че от всеки 100 дами, които ползват метода съвършено, ще забременеят единствено 3.

Въпреки че този способ е добър, истината е, че той не защищава от заболявания, излъчени по сексуален път. 

Въпреки че е по-евтин от всеки различен, методът на Билингс нормално е по-малко ефикасен за попречване на бременност.

Всъщност Методът на Билингс може да бъде по-полезен за дами, които желаят да забременеят, в сравнение с за тези, които желаят да избегнат зачеването. 

Най-доброто нещо, което можете да извършите, в случай че желаете да употребявате метода на Билингс, е да се консултирате със своя доктор и да поискате насоки по въпроса.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР